Obalované kuře pečené v alobalu
60 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
49 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
143 mg
Cukr
413 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme. V misce smícháme hladkou mouku, bílky, strouhanku, sůl a trochu vody. Maso ve směsi obalíme a položíme na čtverce alobalu potřené olejem. Alobal dobře uzavřeme a balíčky položíme na plech. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut, potom snížíme příkon tepla a ve středně vyhřáté troubě dopékáme ještě 15-20 minut. Chvíli před dopečením alobal rozevřeme, aby se maso opeklo. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.