Obalované pórkové kuličky

65 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kolečka, osolíme a smažíme na rozehřátém oleji 5-7 minut. Poté přilijeme drůbeží vývar a dusíme na mírném ohni ještě asi 15 minut.
  • 2
    V jiné nádobě rozehřejeme máslo a za častého míchání na něm osmahneme mouku. Přilijeme mléko a necháme 10 minut zvolna vařit. Potom vmícháme pórek, odstavíme a necháme chladnout.
  • 3
    Po vychladnutí hmotu ještě dobře promícháme a tvarujeme z ní kuličky o průměru asi 3 cm. Pórkové kuličky obalujeme nejprve v rozšlehaném vejci a pak ve strouhance.
  • 4
    Kuličky smažíme dozlatova na rozehřátém olivovém oleji. Postupně obracíme, dokud nezezlátnou ze všech stran.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.