Obalované pórkové kuličky
65 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 3lžíceOlej olivový
- 500gramůPórek
- 20gramůMáslo čerstvé
- 8lžicStrouhanka
- 8lžicOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kolečka, osolíme a smažíme na rozehřátém oleji 5-7 minut. Poté přilijeme drůbeží vývar a dusíme na mírném ohni ještě asi 15 minut.
- 2V jiné nádobě rozehřejeme máslo a za častého míchání na něm osmahneme mouku. Přilijeme mléko a necháme 10 minut zvolna vařit. Potom vmícháme pórek, odstavíme a necháme chladnout.
- 3Po vychladnutí hmotu ještě dobře promícháme a tvarujeme z ní kuličky o průměru asi 3 cm. Pórkové kuličky obalujeme nejprve v rozšlehaném vejci a pak ve strouhance.
- 4Kuličky smažíme dozlatova na rozehřátém olivovém oleji. Postupně obracíme, dokud nezezlátnou ze všech stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.