Obalovaný kapr smažený
40 min.
Ingredience
- 100mililitrůVíno bílé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř bílý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůStrouhanka
- 1kilogramKapr obecný
- 120mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
48 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
759 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do mísy, zalijeme vínem a zakapeme citronovou šťávou. Pod fólií necháme půl hodiny marinovat, během marinování porce obracíme.
- 2Poté porce vyjmeme, osolíme, opepříme a obalíme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Porce smažíme na rozpáleném oleji na mírnějším plameni, aby se kapr dobře propekl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.