Obalovaný rybí řízek
41 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKapr obecný
- 1lžičkaSůl
- 250gramůStrouhanka
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 7lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
985 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
40 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve očistíme rybu, kterou naporcuje. Vzniklé řízky osolíme a odložíme stranou.
- 2Připravíme tři mísy, do jedné nasypeme strouhanku, do druhé mouku a do třetí rozklepneme vejce, která jemně osolíme a rozšleháme.
- 3Připravené řízky obalíme v mouce, následně ve vajíčku, nakonec ve strouhance.
- 4Ve velké pánvi rozehřejeme olej a řízky smažíme z každé strany zhruba 8 minut. Necháme na ubrousku okapat a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.