Obloha Marie - Louisy
50 min.
Ingredience
- 4kusyArtyčoky
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůLanýž
- 50gramůChřest bílý
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
55 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky rozpůlíme, očistíme a spodní části vydlabeme lžičkou.
- 2Žampiony pokrájíme, vložíme do hrnce, podlijeme vývarem a vaříme 20 minut. Osolíme, opepříme a rozmixujeme na kaši.
- 3Lanýže a chřest nakrájíme na proužky a na másle lehce orestujeme.
- 4Do pekáčku naskládáme artyčoky, které jsme naplnili žampionovou kaší, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut.
- 5Na talíř položíme plněný artyčok a navrch několik orestovaných proužků lanýžů a chřestu.
- 6Tato obloha je vhodná k jehněčímu masu a drůbeži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.