Obloha Marie - Louisy

50 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
55 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky rozpůlíme, očistíme a spodní části vydlabeme lžičkou.
  • 2
    Žampiony pokrájíme, vložíme do hrnce, podlijeme vývarem a vaříme 20 minut. Osolíme, opepříme a rozmixujeme na kaši.
  • 3
    Lanýže a chřest nakrájíme na proužky a na másle lehce orestujeme.
  • 4
    Do pekáčku naskládáme artyčoky, které jsme naplnili žampionovou kaší, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut.
  • 5
    Na talíř položíme plněný artyčok a navrch několik orestovaných proužků lanýžů a chřestu.
  • 6
    Tato obloha je vhodná k jehněčímu masu a drůbeži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.