Obložená pita s míchanými vajíčky

17 min.
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou jarní cibulku s natí, výhonky řeřichy a petrželku omyjeme, vodu setřepeme. Cibulku pokrájíme na tenká kolečka, bylinky pokrájíme nadrobno. Menší 2 zralá rajčata omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké plátky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme lžičku másla, na něm zpěníme cibuli, přidáme čerstvá vejce, osolíme je a za stálého míchání usmažíme tak, že budou ještě trochu řidká. Promícháme je s pokrájenými bylinkami a hned pánev odstavíme z plotny.
  • 3
    Na talíře dáme předehřáté chlebové placky - pitu. Do středu každé pity rozdělíme míchaná vejce s cibulkou, okolo vajec poklademe plátky rajčat, ochutíme je solí, pepřem a hned teplé servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.