Obložená pita s míchanými vajíčky
17 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
- 1kusCibulka jarní
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceŘeřicha
- 4špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 2plátkyChléb Pita
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou jarní cibulku s natí, výhonky řeřichy a petrželku omyjeme, vodu setřepeme. Cibulku pokrájíme na tenká kolečka, bylinky pokrájíme nadrobno. Menší 2 zralá rajčata omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme lžičku másla, na něm zpěníme cibuli, přidáme čerstvá vejce, osolíme je a za stálého míchání usmažíme tak, že budou ještě trochu řidká. Promícháme je s pokrájenými bylinkami a hned pánev odstavíme z plotny.
- 3Na talíře dáme předehřáté chlebové placky - pitu. Do středu každé pity rozdělíme míchaná vejce s cibulkou, okolo vajec poklademe plátky rajčat, ochutíme je solí, pepřem a hned teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.