Obložená vejce
25 min.
Ingredience
- 5decilitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůSalát vlašský
- 1kusPaprika zelená
- 100gramůMajonéza
- 4špetkyPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
739 mg
Postup přípravy
- 1Do vroucí vody v kastrůlku opatrně klademe vejce, která 10 minut povaříme natvrdo. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Oloupeme, překrojíme na půlky.
- 2Na střed dezertních talířků rozdělíme vlašský salát, na povrch salátu položíme kolečko papriky, do středu papriky umístíme půlku vejce. Přes vejce nalijeme majonézu, posypeme sladkou paprikou, pepřem a ozdobíme drobně nasekanou petrželovou natí, podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.