Obložená vejce v hlávkovém salátu
20 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 5decilitrůVoda pitná
- 60gramůSalát hlávkový
- 400gramůSalát vlašský
- 4špetkyKari koření
- 100gramůMajonéza
- 10gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
312 mg
Postup přípravy
- 1Vejce opatrně vložíme do vroucí vody v kastrůlku, povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a překrojíme na půlky.
- 2Na dezertní talířky poklademe listy hlávkového salátu, na něj rozdělíme vlašský salát. Do středu salátu položíme polovinu vařeného vejce, každou půlku posypeme špetkou kari koření a přelijeme majonézou. Povrch ozdobíme lístky petrželové natě, podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.