Obložené chlebíčky s červenou řepou
70 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 200gramůČervená řepa
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 8krajícůVeka
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu uvaříme v hrnci s vodou, do které nalijeme ocet a vodu osolíme. Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- 2Veku nakrájíme nakrájíme na krajíce o průměru 1 cm, naskládáme je na suchý plech, pokapeme olejem, vložíme do horké trouby a pečeme 15 minut.
- 3Na upečené veky naskládáme kolečka uvařené řepy, tenký plátek eidamu, zakapeme olejem, vrátíme zpátky do trouby a zapékáme do té doby, než se sýr upeče dozlatova.
- 4Upečené chlebíčky vyndáme z trouby a upravíme na talíř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.