Obložené chlebíčky s lososem z pumprniklu

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůChléb samožitný
    • 1kusCibulka jarní
    • 1kusPaprika žlutá
    • 1kusChilli paprička
    • 200gramůKlobása Chorizo
    • 1lžícePetržel kudrnka
    • 100gramůLosos ve vlastní šťávě
    • 100gramůSýr Lučina - termizovaný
    • 2stroužkyČesnek
    • 2špetkySůl
    • 40gramůČesnekové máslo
    • 1lžíceMajonéza
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
40 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
381 mg
Cukr
276 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z plátků samožitného tmavého chleba formičkou vykrojíme malé kulaté chlebíčky (24 kousků) o průměru přibližně 6 cm. Očistíme a omyjeme jarní cibulku, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Žlutou papriku a malou chilli papričku omyjeme, papriky rozpůlíme, zbavíme semínek. Papriku nakrájíme na tenké nudličky, dáme je do mísy a promícháme s nadrobno posekanou chilli papričkou. Suchou klobásu nakrájíme na tenká kolečka. Omyjeme petrželku kudrnku, lístky otrháme a odložíme na ozdobu. Plátky uzeného lososa (ve vlastní šťávě nebo v oleji) nakrájíme na proužky.
  • 2
    V misce vymícháme sýr Lučinu s rozetřeným česnekem. Přidáme lžíci majonézy, dochutíme solí a krém vyšleháme.
  • 3
    Plátky chlebíčků rozdělíme na dvě části. První část potřeme česnekovým máslem, pokryjeme je kolečky klobásy a ozdobíme proužky papriky s chilli papričkou a nakrájenou cibulkou.
  • 4
    Druhou část chlebíčků namažeme vyšlehaným krémem, poklademe na ně plátky lososa a ozdobíme proužky cibulky a petrželky.
  • 5
    Chlebíčky upravíme na mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.