Obložené chlebíčky s lososem z pumprniklu
25 min.
Ingredience
- 400gramůChléb samožitný
- 1kusCibulka jarní
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusChilli paprička
- 200gramůKlobása Chorizo
- 1lžícePetržel kudrnka
- 100gramůLosos ve vlastní šťávě
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkySůl
- 40gramůČesnekové máslo
- 1lžíceMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
40 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
381 mg
Cukr
276 mg
Postup přípravy
- 1Z plátků samožitného tmavého chleba formičkou vykrojíme malé kulaté chlebíčky (24 kousků) o průměru přibližně 6 cm. Očistíme a omyjeme jarní cibulku, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Žlutou papriku a malou chilli papričku omyjeme, papriky rozpůlíme, zbavíme semínek. Papriku nakrájíme na tenké nudličky, dáme je do mísy a promícháme s nadrobno posekanou chilli papričkou. Suchou klobásu nakrájíme na tenká kolečka. Omyjeme petrželku kudrnku, lístky otrháme a odložíme na ozdobu. Plátky uzeného lososa (ve vlastní šťávě nebo v oleji) nakrájíme na proužky.
- 2V misce vymícháme sýr Lučinu s rozetřeným česnekem. Přidáme lžíci majonézy, dochutíme solí a krém vyšleháme.
- 3Plátky chlebíčků rozdělíme na dvě části. První část potřeme česnekovým máslem, pokryjeme je kolečky klobásy a ozdobíme proužky papriky s chilli papričkou a nakrájenou cibulkou.
- 4Druhou část chlebíčků namažeme vyšlehaným krémem, poklademe na ně plátky lososa a ozdobíme proužky cibulky a petrželky.
- 5Chlebíčky upravíme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.