Obložené zelí
40 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 250gramůŠunka dušená
- 2kusyPárky jemné
- 500gramůZelí kysané
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
36 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
25 mg
Vápník
29 mg
Postup přípravy
- 1Šunku nakrájíme na větší plátky. Párky rozřízneme na 4 dílky, každý na obou koncích nařízneme do kříže, masox rozmícháme ve vodě a v hrnku necháme přejít varem.
- 2Kysané zelí v hrnci převaříme, slijeme z něj vodu a dochutíme kmínem a solí.
- 3Vepřové maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích plátky masa nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
- 4Ve velké pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka osmahneme plátky masa. Pak oheň zmírníme a pomalu pečeme. Když maso začne měknout, přidáme šunku a párky. Vše společně dopečeme do měkka.
- 5Na talíře rozložíme teplé zelí, na ně pak položíme plátky opečeného masa, šunky a párek. Talíře uložíme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
- 6Do šťávy v pánvi přimícháme mouku a zahustíme ji. Pak přilijeme vývar z masoxu a necháme provařit.
- 7K zelí a masu na talířích přiložíme houskové nebo bramborové knedlíky, přelijeme šťávou z pánve a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.