Obložené zelí

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
36 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
25 mg
Vápník
29 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šunku nakrájíme na větší plátky. Párky rozřízneme na 4 dílky, každý na obou koncích nařízneme do kříže, masox rozmícháme ve vodě a v hrnku necháme přejít varem.
  • 2
    Kysané zelí v hrnci převaříme, slijeme z něj vodu a dochutíme kmínem a solí.
  • 3
    Vepřové maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích plátky masa nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
  • 4
    Ve velké pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka osmahneme plátky masa. Pak oheň zmírníme a pomalu pečeme. Když maso začne měknout, přidáme šunku a párky. Vše společně dopečeme do měkka.
  • 5
    Na talíře rozložíme teplé zelí, na ně pak položíme plátky opečeného masa, šunky a párek. Talíře uložíme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
  • 6
    Do šťávy v pánvi přimícháme mouku a zahustíme ji. Pak přilijeme vývar z masoxu a necháme provařit.
  • 7
    K zelí a masu na talířích přiložíme houskové nebo bramborové knedlíky, přelijeme šťávou z pánve a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.