Obložený chleba s vepřovým, cibulkou a dresinkem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
53 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce si rozmícháme dijonskou ostrou hořčici s majonézou Hellmanns. Vepřovou plec omyjeme, osušíme, odkrojíme tučnější části a přes vlákno nakrájíme 4 větší plátky, silné asi 1.5 cm. Plátky osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a přes igelitový sáček je pěstí mírně naklepeme. Očištěné 3 lahůdkové cibule a 1 velkou obyčejnou cibuli nakrájíme na kolečka. Z omytého tymiánu otrháme drobné lístky. Sladkokyselé nakládané okurky (2 ks) šikmo nakrájíme na plátky.
  • 2
    Ve větší pánvi na 3 lžících olivového oleje a lžíci másla cibuli s tymiánem zpěníme, a když začne zlátnout, vyjmeme ji a odložíme do misky. Do omastku přidáme další 3 lžíce oleje. Maso restujeme z každé strany 3-4 minuty dozlatova.
  • 3
    Krajíce chleba potřeme majonézou s hořčicí, na ně rozložíme plátky sýru a dáme je na plech vyložený pečicím papírem. Chleba rozpečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 10 minut, jen do doby, až se nám sýr roztaví. Na sýr rozložíme plátky okurek, 1/2 osmažené cibule, restované maso, 2/2 osmažené cibule a hned teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.