Obložený tatarák
30 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 2lžíceHořčice kremžská
- 2lžičkyWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceKečup
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMartell cognac
- Na ozdobu
- 5decilitrůVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusPaprika červená
- 1kusCibule červená
- 2kusyOkurky
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
15 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z hovězí svíčkové odstraníme případné blanky, maso omyjeme, osušíme a ostrým nožem jemně naškrábáme. Maso dáme do mísy. Šalotku očistíme, velmi nadrobno pokrájíme a přidáme k masu. Ještě doložíme
- 2hořčici plnotučnou i kremžskou, worcesterovou omáčku, kečup a pepř. Zlehka promícháme, na dochucení přidáme 1 lžičku koňaku.(Sůl při přípravě do masa nedáváme, každý si tatarák osolí podle chuti). Ze směsi masa utvoříme bochánek, zakryjeme ho a dáme do chladničky odpočinout minimálně na 30 minut.
- 3V rendlíku přivedeme k varu 4-5 dl vody, vložíme do ní 4 vejce a uvaříme je natvrdo. Vaříme 9-10 minut. Uvařená a vychladlá vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme papriku, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na proužky. Červenou očištěnou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Nakládané sladkokyselé okurky podélně rozkrájíme na tenké dílky. Snítku rozmarýnu omyjeme a lístky otrháme.
- 4Maso rozdělíme tak, že každou porci vytvarujeme do malého bochánku, který dáme doprostřed servírovací misky. Do porce masa uděláme důlek, do kterého vložíme čerstvý žloutek, tatarák obložíme připraveným pokrájeným vajíčkem, paprikou, cibulí, lístky rozmarýnu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.