Obrácená vejce
15 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
40 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme do pánve na rozehřáté máslo a připravíme tzv. "volská oka". Obrátíme je a krátce opečeme i po druhé straně.
- 2Vejce osolíme, opepříme, na každou porci položíme plátek sýra.
- 3Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme např. s opečenou slaninou nebo s bramborákem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.