Oháňka na víně
255 min.
Ingredience
- 1100gramůHovězí oháňka
- 180gramůCibule
- 180gramůMrkev kořen
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1000mililitrůVíno červené
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 500mililitrůVývar telecí
- 80mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1110 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
27 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na 3 cm velké kousky, smícháme s pokrájenou cibulí a mrkví. Přidáme svazek bylin, vše zalijeme vínem a necháme zakryté fólií marinovat přes noc.
- 230 ml oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme na něm zeleninu z marinády. Maso osmažíme dozlatova na zbytku oleje, přidáme ke smažené zelenině, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme 5 minut.
- 3Z marinády vyjmeme bylinky, uvedeme ji k varu, necháme povařit 30 minut a přilijeme k masu a zelenině. Přidáme bylinky, vývar, sůl a pepř a zakryté dusíme 180 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.