Ohnivý zelný salát
20 min.
Ingredience
- 80mililitrůVoda pitná
- 125mililitrůOcet jablečný
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 1kusChilli paprička
- 1špetkaPepř bílý
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 3lžíceKečup
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Zelí očistíme, opláchneme a vyjmeme košťál. Hlávku rozkrájíme na klínky, ty potom ještě na jemné proužky.
- 2Chilli papričku podélně rozpůlíme, vyjmeme semínka, pokud chceme salát co nejpálivější, semínka ponecháme. Nasekáme na jemno.
- 3Na dresink smícháme vodu s octem, kečup, sůl a cukr. Přidáme posekané chilli a dresinkem přelijeme připravené zelí. Důkladně promícháme, osolíme, opepříme, dle chuti přisladíme. Zálivka by neměla být příliš kyselá.
- 4Salát necháme minimálně 30 minut v lednici odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.