Okatá kaše
30 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 5decilitrůMléko polotučné
- 70gramůMáslo čerstvé
- 3gramyMuškátový oříšek
- 10gramůSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 200gramůŠunka dušená
- 100gramůSlanina vepřová
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 4gramyPepř bílý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
442 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka, ještě horké slijeme, zalijeme horkým mlékem a zakryté necháme dojít. Potom rozmačkáme na kaši, přidáme rozpuštěné máslo 50g, sůl,pepř, muškátový oříšek a šunku nakrájenou na kostičky. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků a hmotu nalijeme do máslem vymazaného pekáče.
- 2Vlhkou lžící na povrchu uděláme v pravidelných rozestupech 6 důlků a vložíme do nich žloutky. Prostor mezi pokryjeme proužky slaniny, posypeme strouhaným sýrem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.