Okatá kaše

30 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
442 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka, ještě horké slijeme, zalijeme horkým mlékem a zakryté necháme dojít. Potom rozmačkáme na kaši, přidáme rozpuštěné máslo 50g, sůl,pepř, muškátový oříšek a šunku nakrájenou na kostičky. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků a hmotu nalijeme do máslem vymazaného pekáče.
  • 2
    Vlhkou lžící na povrchu uděláme v pravidelných rozestupech 6 důlků a vložíme do nich žloutky. Prostor mezi pokryjeme proužky slaniny, posypeme strouhaným sýrem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.