Okoun grilovaný
30 min.
Ingredience
- 1200gramůOkouník mořský
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80gramůKřen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
5 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
879 mg
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Rybu vykucháme, odstraníme šupiny, omyjeme a necháme oschnout. Povrch ryby potřeme citronovou šťávou, osolíme i zevnitř, lehce opepříme a vložíme do alobalové grilovací misky. Položíme na středně rozpálený gril a pečeme z každé strany přibližně 7 až 8 minut. Rybu otočíme pokud možno pouze jednou, aby se nerozpadla.
- 2Křen očistíme, nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou.
- 3Rybu servírujeme vcelku na oválném talíři a doplníme okyseleným křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.