Okoun na kmíně
40 min.
Ingredience
- 8kusůOkoun říční
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusPórek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5hrnekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1085 kcal
Bílkoviny
192 g
Tuky
25 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Okouny spaříme horkou vodou a stáhneme kůži. Osolíme je, okmínujeme a poprášíme moukou.
- 2Ryby zvolna opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dorůžova a přendáme je na nahřátý talíř.
- 3Vypečenou šťávu zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme jemně nakrájený pórek a povaříme.
- 4Okouny na talíři přelijeme šťávou, pokapeme citronem a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.