Okoun na smetaně

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
692 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Vložíme očištěné, kůže zbavené filety z okouna, zalijeme trochou vody, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Dusíme 4-5 minut.
  • 2
    Měkké filety vyjmeme a urovnáme na nahřátou mísu.
  • 3
    Do zbylé šťávy vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí.
  • 4
    Omáčkou přelijeme filety a pokrm ozdobíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.