Okoun na smetaně
40 min.
Ingredience
- 500gramůOkoun - filety
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCibule
- 125gramůZakysaná smetana
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyRajčata
- 5lžicVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
692 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Vložíme očištěné, kůže zbavené filety z okouna, zalijeme trochou vody, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Dusíme 4-5 minut.
- 2Měkké filety vyjmeme a urovnáme na nahřátou mísu.
- 3Do zbylé šťávy vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí.
- 4Omáčkou přelijeme filety a pokrm ozdobíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.