Okoun pečený s ořechy
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůOřechy vlašské
- 100mililitrůOlej stolní
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůOkoun říční
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
41 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
326 mg
Postup přípravy
- 1Okouna zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme a naporcujeme. Stáhneme kůži a rybu marinujeme v citronové šťávě a soli.
- 2Jednotlivé porce obalíme v mouce a na rozpáleném oleji je po obou stranách pečeme dozlatova. Hotové okouny rozložíme na předehřátou mísu.
- 3Na pánvi rozehřejeme kousek másla, opražíme na něm nasekané ořechy a petrželku a vše nalijeme na okouny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.