Okoun s pikantní rajčatovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
12 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek prolisujeme a smícháme s citrónovou šťávou, kůrou, solí a pepřem. Rybí filety opláchneme, osušíme, z obou stran pokapeme marinádou a necháme 20 minut odležet.
  • 2
    V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli, necháme zesklovatět. Vlijeme protlak, kousky rajčat, cukr, sůl a promícháme. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut, přidáme smetanu a sójovou omáčku, poté odstavíme z plotny.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, na mírném ohni na něm smažíme filety z obou stran asi 2 - 3 minuty.
  • 4
    Podáváme s rajčatovou omáčkou a rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.