Okoun s pikantní rajčatovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 400gramůOkoun říční
- 3lžíceOlej olivový
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaCukr krupice
- 4lžíceSmetana sójová
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
12 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Česnek prolisujeme a smícháme s citrónovou šťávou, kůrou, solí a pepřem. Rybí filety opláchneme, osušíme, z obou stran pokapeme marinádou a necháme 20 minut odležet.
- 2V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli, necháme zesklovatět. Vlijeme protlak, kousky rajčat, cukr, sůl a promícháme. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut, přidáme smetanu a sójovou omáčku, poté odstavíme z plotny.
- 3Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, na mírném ohni na něm smažíme filety z obou stran asi 2 - 3 minuty.
- 4Podáváme s rajčatovou omáčkou a rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.