Okoun s pórkovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 500gramůPórek
- 100mililitrůOuzo - Metaxa Brandy
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1200gramůOkoun říční
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
11 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ryby vykucháme, vyřežeme z nich plátky a ty lehce osolíme a opepříme. Povaříme je asi 5 minut v páře.
- 2Pórky jemně pokrájíme. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pokrájený pórek, sůl a pepř a smažíme pórek 20 minut, pak ho zalijeme brandy, necháme ho vyvařit a pórky propasírujeme sítem.
- 3Přemístíme horkou pórkovou omáčku na servírovací mísu, navrch rozložíme rybí plátky a hotový pokrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.