Okoun se zeleninou na smetaně

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z okouna osolíme, opepříme, položíme do mísy. Papriky nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme nahrubo, zelenou část pórku posekáme, zázvor strouháme na jemno. Zeleninu vsypeme na filety, zakapeme limetkovou šťávou a necháme několik hodin uležet, nejlépe přes noc.
  • 2
    Filety vyjmeme, očistíme od zeleniny, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme z obou stran do zlatova. Zeleninu z mísy přendáme do rendlíku, přilijeme trochu vody, uvaříme do měkka, scedíme. Bílou část pórku rozkrájíme nadrobno, smícháme se smetanou a bílým vínem.
  • 3
    Filety upravíme na talíře, doplníme vařenou zeleninou a přelijeme smetanovou zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.