Okoun se zeleninou na smetaně
50 min.
Ingredience
- 600gramůOkoun - filety
- 120gramůMrkev kořen
- 150gramůPaprika červená
- 150gramůPórek
- 30mililitrůLimetková šťáva
- 30gramůZázvor celý
- 50gramůZakysaná smetana
- 150mililitrůVíno bílé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety z okouna osolíme, opepříme, položíme do mísy. Papriky nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme nahrubo, zelenou část pórku posekáme, zázvor strouháme na jemno. Zeleninu vsypeme na filety, zakapeme limetkovou šťávou a necháme několik hodin uležet, nejlépe přes noc.
- 2Filety vyjmeme, očistíme od zeleniny, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme z obou stran do zlatova. Zeleninu z mísy přendáme do rendlíku, přilijeme trochu vody, uvaříme do měkka, scedíme. Bílou část pórku rozkrájíme nadrobno, smícháme se smetanou a bílým vínem.
- 3Filety upravíme na talíře, doplníme vařenou zeleninou a přelijeme smetanovou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.