Okoun v pivním těstíčku
25 min.
Ingredience
- 700gramůOkoun - filety
- 4gramySůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 2decilitryOlej olivový
- Na těstíčko
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4gramySůl
- 3decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 2kusyVejce slepičí
- 4gramyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
886 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
59 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
403 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, sůl, pivo, olej, žloutky a pepř do hladkého těsta, které necháme hodinu uležet v teple. Těsně před použitím do něj vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 2Plátky z okouna nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a postupně namáčíme do těstíčka. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova a podáváme ozdobené kolečkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.