Okoun v zelené omáčce
22 min.
Ingredience
- 2kusyChilli paprička
- 125mililitrůVíno bílé
- 170mililitrůVývar rybí
- 1lžícePetržel - nať
- 12kusůChřest bílý
- 60gramůHrášek
- 80mililitrůOlej olivový
- 600gramůOkoun - filety
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
22 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Plátky rybího masa poprášíme kořeněnou moukou.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a na prudkém ohni smažíme nasekaný česnek a zelené chilli papričky asi 1 minutu, až česnek začne získávat barvu. Česnek i papričku vyjmeme z pánve. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň a usmažíme plátky ryb, asi 1 minutu z každé strany. Vyjmeme z pánve, přilijeme víno a vývar, přidáme do pánve poloviční dávku nasekané petrželky, přidáme zpátky česnek a chilli a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 3Na pánev přidáme rybí maso, spařený chřest, vařený hrášek, zbylou petrželku a vaříme, dokud nebude ryba hotová.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.