Okoun v zelené omáčce

22 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
22 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky rybího masa poprášíme kořeněnou moukou.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a na prudkém ohni smažíme nasekaný česnek a zelené chilli papričky asi 1 minutu, až česnek začne získávat barvu. Česnek i papričku vyjmeme z pánve. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň a usmažíme plátky ryb, asi 1 minutu z každé strany. Vyjmeme z pánve, přilijeme víno a vývar, přidáme do pánve poloviční dávku nasekané petrželky, přidáme zpátky česnek a chilli a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 3
    Na pánev přidáme rybí maso, spařený chřest, vařený hrášek, zbylou petrželku a vaříme, dokud nebude ryba hotová.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.