Okouni na víně
30 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1kilogramOkoun říční
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 0,25litrVíno bílé
- 0,75litrVoda pitná
- 1kusCitrony
- 8kusůBrambory vařené
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
18 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Okouny vykucháme, omyjeme a dáme vařit na 5 minut do osolené vařící vody. Vyjmeme je a stáhneme z nich kůži. Ocasy a hlavy odkrojíme.
- 2Ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme najemno nakrájenou cibulí a vložíme zpět do vývaru. Přilijeme víno a vaříme ještě asi 6 minut.
- 3Uvařené okouny upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a obložíme vařenými bramborami. Polijeme šťávou z trochy vývaru, do kterého jsme přidali máslo a kyselou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.