Okouni na víně

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
18 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okouny vykucháme, omyjeme a dáme vařit na 5 minut do osolené vařící vody. Vyjmeme je a stáhneme z nich kůži. Ocasy a hlavy odkrojíme.
  • 2
    Ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme najemno nakrájenou cibulí a vložíme zpět do vývaru. Přilijeme víno a vaříme ještě asi 6 minut.
  • 3
    Uvařené okouny upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a obložíme vařenými bramborami. Polijeme šťávou z trochy vývaru, do kterého jsme přidali máslo a kyselou smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.