Okouni s citronovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 600gramůOkoun říční
- 40gramůMáslo bylinkové
- 60gramůZelenina kořenová
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaKapary
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
853 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme v pekáči na másle. Přidáme pepř, očištěné, omyté, osolené okouny a v troubě pečeme doměkka. Ryby vyjmeme na nahřáté talíře.
- 2Zeleninu prolisujeme, šťávu přecedíme a zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou. Chvíli povaříme a do omáčky vmícháme citronovou kůru a šťávu. Přidáme nakrájené kapary, povaříme a odstavíme z plotny. Nakonec vmícháme žloutek.
- 3Okouny přelijeme citronovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.