Okouník červený grilovaný podávaný na zeleninovém tataru
35 min.
Ingredience
- 400gramůOkouník mořský
- 100gramůMáslo bylinkové
- 1kusCuketa
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1decilitrOlej olivový
- 1kusCitrony
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
42 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety okouníka očistíme, rozdělíme na cca 100g porce a zlehka zakápneme citronovou šťávou. Maso rozložíme na plech potřený částí olivového oleje a poklademe bylinkovým máslem. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 8-10 minut.
- 2Mezitím očistíme celer, cuketu a mrkev a pokrájíme je na malé kostičky. Krátce povaříme ve vodě se solí a pepřem. Poté zchladíme studenou vodou a na sítu necháme důkladně okapat. Zeleninu promícháme s nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme dle chuti a zakápneme olivovým olejem.
- 3Směs rozdělíme na talíře, doplníme upečenou rybou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.