Okouník červený grilovaný podávaný na zeleninovém tataru

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
42 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety okouníka očistíme, rozdělíme na cca 100g porce a zlehka zakápneme citronovou šťávou. Maso rozložíme na plech potřený částí olivového oleje a poklademe bylinkovým máslem. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 8-10 minut.
  • 2
    Mezitím očistíme celer, cuketu a mrkev a pokrájíme je na malé kostičky. Krátce povaříme ve vodě se solí a pepřem. Poté zchladíme studenou vodou a na sítu necháme důkladně okapat. Zeleninu promícháme s nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme dle chuti a zakápneme olivovým olejem.
  • 3
    Směs rozdělíme na talíře, doplníme upečenou rybou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.