Okouník mořský na másle se zeleninovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- Omáčka
- 100gramůHrachové lusky
- 1kusCibule
- 2gramyCitronová tráva
- 100gramůOkurka salátová
- 2kusyRajčata
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůVývar rybí
- 8gramůKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůKari pasta
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůProtlak rajčatový
- 800gramůOkouník mořský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 12mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na oleji orestujeme hráškové lusky, žampiony nakrájené na plátky, salátovou okurku nakrájenou na kostičky, cibuli nakrájenou na půlkolečka a 2 spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky. Orestovanou zeleninu zalijeme vývarem a k celé směsi přidáme nasekanou citronovou trávu s nasekaným koriandrem. Poté přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Jakmile omáčka mírně zhoustne, přimícháme k ní rajčatový protlak. Nakonec vše ochutíme solí, pepřem a kari pastou.
- 2Nyní připravíme okouníka. Naporcujeme ho na menší kousky a omyjeme. Naporcovaného a očištěného okouníka mírně osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Poté jej na másle opečeme z každé strany 5 minut.
- 3Podáváme se zeleninovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.