Okouník mořský na másle se zeleninovou omáčkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na oleji orestujeme hráškové lusky, žampiony nakrájené na plátky, salátovou okurku nakrájenou na kostičky, cibuli nakrájenou na půlkolečka a 2 spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky. Orestovanou zeleninu zalijeme vývarem a k celé směsi přidáme nasekanou citronovou trávu s nasekaným koriandrem. Poté přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Jakmile omáčka mírně zhoustne, přimícháme k ní rajčatový protlak. Nakonec vše ochutíme solí, pepřem a kari pastou.
  • 2
    Nyní připravíme okouníka. Naporcujeme ho na menší kousky a omyjeme. Naporcovaného a očištěného okouníka mírně osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Poté jej na másle opečeme z každé strany 5 minut.
  • 3
    Podáváme se zeleninovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.