Okouník se smetanovou kapustou
35 min.
Ingredience
- 1kusKapusta hlávková
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůOkouník mořský
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
78 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou kapustu rozpůlíme, vnitřní listy uvolníme od košťálu, omyjeme je, osušíme a nakrájíme na nudličky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vývarem, uvedeme do varu a vaříme 5 minut pod bodem varu. Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.
- 2Porce okouníka omyjeme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Opékáme je na pánvi na rozehřátém oleji asi 5 minut po obou stranách. Maso opepříme a rozdělíme na talíře se smetanovou kapustou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.