Okouník v kapustových listech
35 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 700gramůOkouník mořský
- 600gramůKapusta hlávková
- 30mililitrůOlej olivový
- 5gramůKoriandr celý
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
12 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C. Ve vařící osolené vodě spaříme 5 minut listy kapusty. Poté ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat na papírové utěrce. Z listů vyřízneme střední tvrdší části.
- 2Na oleji zesklovatíme drobně nakrájenou cibulí. Přidáme špetku papriky a vložíme filety kůží dospod. Zprudka 2 minuty opečeme. Osolíme a opepříme.
- 3Každý filet položíme na 2 listy kapusty a doplníme cibulí a koriandrem. Listy přeložíme tak, aby vznikl balíček. Přendáme do pekáčku a v troubě 5-7 minut pečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.