Okurková omáčka

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
881 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na části tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme drcené nové koření, přisypeme prosátou mouku a připravíme zásmažku.
  • 2
    Zalijeme ji prochladlým vývarem a částí mléka, rozmícháme, osolíme a provaříme.
  • 3
    Před koncem varu přilijeme zbylé mléko a smetanu, přisladíme, okyselíme převařeným octem a přecedíme.
  • 4
    Okurky oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Podusíme je na zbylém tuku, vložíme i s tukem do omáčky a zamícháme.
  • 5
    Nakonec do omáčky přidáme máslo, dosolíme ji a povaříme.
  • 6
    Okurkovou omáčku připravujeme na vařené hovězí maso nebo na vařená vejce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 6. 2015
Okurková omáčka
Okurkovou omáčku občas vařím, jíšku už rovnou zaleji jak vývarem, tak i mlékem, ke konci přidávám smetanu. Okurky neloupu, můžou se nakrájet, ale já je strouhám na hrubém slzičkovém struhadle. Orestuji je na tuku, pak ještě přidám cukr a nakonec ocet a rovnou vše dávám do omáčky. Moc hezký recept, podle kterého uvaří i začátečník.😉