Okurková omáčka s kraby
20 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 350gramůOkurka salátová
- 40gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůKmín drcený
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůKopr čerstvý
- 100gramůKrab
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a očistíme jarní cibulku. Trochu chřupavé zelené nati dáme stranou, cibulku dáme stranou, cibulku nakrájíme na jemné kroužky. Okurku oloupeme a rozkrojíme podélně napůl. Jádra lžící vydlabeme. Půlky ještě jednou podélně rozřízneme, potom šikmo nakrájíme na tenké plátky. Kopr omyjeme, oklepeme, zbavíme hrubých stonků a spolu s natí cibulky nasekáme.
- 2V hrnci na středním ohni rozpustíme máslo. Vmícháme kolečka cibule a okurku, 2-3 minuty podusíme, přitom často mícháme. Přilijeme smetanu a citronovou šťávu, necháme pořádně vzkypět. Ochutíme kmínem, solí a pepřem.
- 3Přimícháme kraby a kopr a ohřejeme. Omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.