Okurková polévka z Dolního Saska
20 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 1hrstKopr čerstvý
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,5litrVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2decilitryZakysaná smetana
- 3krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Kopr opláchneme pod vodou a otrháme z něj jemné snítky. Cibuli oloupeme, nasekáme na jemno. V misce rozšleháme žloutek se zakysanou smetanou.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, krátce na něm podusíme pokrájenou cibuli, pak zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme. Přilijeme vývar, přidáme rozkrájenou okurku, 5 minut vaříme. Hhrnec odstavíme a necháme 10 minut chladnout.
- 3Ochlazenou polévku ochutíme cukrem, pepřem, solí, přimícháme žloutek se smetanou a kopr, polévku krátce prohřejeme na ohni.
- 4Krutony: bílý chléb nakrájíme na kostičky, za stálého obracení je osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji.
- 5Polévku nalijeme do misek a podáváme s chlebovými krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.