Okurková polévka z Dolního Saska

20 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Kopr opláchneme pod vodou a otrháme z něj jemné snítky. Cibuli oloupeme, nasekáme na jemno. V misce rozšleháme žloutek se zakysanou smetanou.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, krátce na něm podusíme pokrájenou cibuli, pak zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme. Přilijeme vývar, přidáme rozkrájenou okurku, 5 minut vaříme. Hhrnec odstavíme a necháme 10 minut chladnout.
  • 3
    Ochlazenou polévku ochutíme cukrem, pepřem, solí, přimícháme žloutek se smetanou a kopr, polévku krátce prohřejeme na ohni.
  • 4
    Krutony: bílý chléb nakrájíme na kostičky, za stálého obracení je osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji.
  • 5
    Polévku nalijeme do misek a podáváme s chlebovými krutony.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.