Okurkové čatní
20 min.
Ingredience
- 4kusyOkurky
- 2kusyFeferony
- 8lžicOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
69 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté okurky nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 2 hodiny odpočinout.
- 2Okurky vložíme s celými feferonkami do sklenice a zalijeme lákem, svařeným z octa, cukru a vody. Podle chuti můžeme vše proložit plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.