Okurkové sendviče
20 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 2lžičkyOcet vinný
- 8krajícůChléb toastový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1hrstŘeřicha
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou okurku nakrájíme na plátky silné 3 mm, vložíme do cedníku postaveného na talíř a osolíme. Necháme 20-30 minut stát a potom okurku pokapeme vinným octem.
- 2Všechny krajíčky chleba potřeme máslem. Poté 4 krajíčky obložíme vrstvou okurky, kterou opepříme. Přiklopíme zbylými toasty.
- 3Ze sendvičů odkrojíme kůrku a nakrájíme je na trojúhelníky. Upravíme na talíře a posypeme řeřichou.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.