Okurkové suflé s bazalkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
4 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou salátovou okurku rozmixujeme na pyré a smícháme v míse s tvarohem. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 2
    Lístky bazalky najemno nasekáme a vmícháme do připravené směsi. Zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a necháme na suché pánvi zvolna zesklovatět. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme zvolna asi 15 minut.
  • 4
    Zapékací formičky mírně potřeme olejem. Na dno každé formičky dáme lžíci podušených rajčat s cibulí a přidáme tvarohovou směs - formičky naplníme jen do dvou třetin.
  • 5
    Suflé pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut.
  • 6
    Při podávání ozdobíme každou porci lístkem bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.