Okurkové suflé s bazalkou
35 min.
Ingredience
- 4lžíceTvaroh měkký bez tuku
- 1lžíceBazalka
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 4kusyRajčata
- 2kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5kusOkurka salátová
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
4 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omytou salátovou okurku rozmixujeme na pyré a smícháme v míse s tvarohem. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Lístky bazalky najemno nasekáme a vmícháme do připravené směsi. Zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a necháme na suché pánvi zvolna zesklovatět. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme zvolna asi 15 minut.
- 4Zapékací formičky mírně potřeme olejem. Na dno každé formičky dáme lžíci podušených rajčat s cibulí a přidáme tvarohovou směs - formičky naplníme jen do dvou třetin.
- 5Suflé pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut.
- 6Při podávání ozdobíme každou porci lístkem bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.