Okurkový salát s hořčicí
20 min.
Ingredience
- 400gramůOkurka salátová
- 60gramůCibule
- 30mililitrůOcet vinný
- 50gramůOlej slunečnicový
- 15gramůHořčice Dijonská
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 8gramůEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Salátové okurky omyjeme a nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, lístky estragonu posekáme.
- 2Do skleněné salátové mísy nalijeme olej, ocet, přidáme sůl, pepř, pikantní hořčici a důkladně promícháme. Přisypeme cibuli, okurky, estragon, smícháme se zálivkou.
- 3Okurkový salát dáme vychladit a můžeme podávat. Takto připravený salát je vhodný ke grilovaným rybám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.