Okurkový salát s křenovým dipem
15 min.
Ingredience
- Dip
- 2lžíceKřen
- 220mililitrůMléko acidofilní
- 3špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
- Salát
- 450gramůOkurka salátová
- 6kusůŘedkvička
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si dip: oloupaný a omytý křen jemně nastrouháme a dáme do misky. Přidáme k němu hodně vychlazené acidofilní mléko, ochutíme ho solí, pepřem a cukrem. Dip dobře prošleháme metličkou.
- 2Omytou salátovou okurku s červenými ředkvičkami pokrájíme na tenká kolečka a dáme je do mísy. Čerstvý kopr pokrájíme nadrobno a přimícháme ho k okurkám.
- 3Zeleninu přelijeme připraveným dipem, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.