Okurkový salát s mangem a krevetami

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
3 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurku omyjeme, podélně rozpůlíme a lžičkou vybereme semena, dužinu nakrájíme na plátky.
  • 2
    Ananas oloupeme, rozčtvrtíme, odřízneme tuhou dřeň, dužinu nakrájíme na malé kousky. Mango oloupeme, dužinu oddělíme od pecky a nakrájíme na malé kousky. Okurku smícháme s ovocem.
  • 3
    Česnek a šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričky omyjeme, zbavíme semen, nakrájíme na tenké kroužky.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej, přidáme šalotku a česnek, 3 minuty opékáme. Potom šalotku s česnekem odložíme stranou a na použitém oleji osmažíme očištěné krevety. Po 5 minutách opékání přidáme chilli, znova opečenou šalotku, česnek, cukr a opékáme ještě asi 2 minuty. Dochutíme rybí omáčkou.
  • 5
    Omáčku smícháme s citronovou šťávou, osolíme, smícháme s okurkou a ovocem. Salát podáváme v miskách, zdobíme lístky koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.