Okurkový salát s mangem a krevetami
35 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 1kusAnanas
- 1kusMango
- 2kusyŠalotka
- 4kusyChilli paprička
- 1lžíceOlej olivový
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceCukr třtinový
- 2lžičkyOmáčka rybí
- 1špetkaSůl
- 1kusKoriandr čerstvý
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
3 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Okurku omyjeme, podélně rozpůlíme a lžičkou vybereme semena, dužinu nakrájíme na plátky.
- 2Ananas oloupeme, rozčtvrtíme, odřízneme tuhou dřeň, dužinu nakrájíme na malé kousky. Mango oloupeme, dužinu oddělíme od pecky a nakrájíme na malé kousky. Okurku smícháme s ovocem.
- 3Česnek a šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričky omyjeme, zbavíme semen, nakrájíme na tenké kroužky.
- 4V pánvi rozpálíme olej, přidáme šalotku a česnek, 3 minuty opékáme. Potom šalotku s česnekem odložíme stranou a na použitém oleji osmažíme očištěné krevety. Po 5 minutách opékání přidáme chilli, znova opečenou šalotku, česnek, cukr a opékáme ještě asi 2 minuty. Dochutíme rybí omáčkou.
- 5Omáčku smícháme s citronovou šťávou, osolíme, smícháme s okurkou a ovocem. Salát podáváme v miskách, zdobíme lístky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.