Okurkový salát s matjesy
38 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 120gramůMatjesy - filet
- 20mililitrůOlej olivový
- 15mililitrůOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 20gramůKřen
- 300gramůChléb pšeničný (bílý)
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce vaříme natvrdo 8 minut, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Salátovou okurku nastrouháme nahrubo, matjesy pokrájíme na menší kousky. Suroviny spolu promícháme, zakapeme olejem, octem, opeříme, se solí šetříme, protože ryba je dost slaná sama o sobě. Každou porci salátu posypeme strouhaným křenem.
- 2Salát podáváme vychlazený a s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.