Okurkový salát s vejci a smetanou
20 min.
Ingredience
- 600gramůOkurka salátová
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůCibule - nať
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 0,25lžíceOcet vinný
- 0,25lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky, okurky oloupeme a pokrájíme na kolečka, cibulovou nať nasekáme na jemno.
- 2V míse promícháme okurku s cibulovou natí, osolíme, opepříme, osladíme, zakapeme citronovou šťávou, octem a dobře zamícháme. Nakonec salát poklademe plátky vajec a přelijeme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 18. 7. 2016
Okurkový salát s vejci a smetanou
Moc dobrý a lehký salát, který nám s bagetou stačil i jako lehká letní večeře. Palec nahoru 🙂