Okurky dušené v koprové omáčce
60 min.
Ingredience
- 800gramůOkurka salátová
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupané okurky podélně rozkrojíme na poloviny, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Dusíme je v malém množství vody.
- 2Z části másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji 1 dl vody a 1 dl smetany, osolíme, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme do omáčky měkké okurky, nasekaný kopr, zbylou smetanu, cukr a sůl. Vše ještě krátce podusíme.
- 3Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla a podle chuti ji okyselíme octem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.