Okurky dušené v koprové omáčce

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané okurky podélně rozkrojíme na poloviny, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Dusíme je v malém množství vody.
  • 2
    Z části másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji 1 dl vody a 1 dl smetany, osolíme, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme do omáčky měkké okurky, nasekaný kopr, zbylou smetanu, cukr a sůl. Vše ještě krátce podusíme.
  • 3
    Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla a podle chuti ji okyselíme octem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.