Okurky plněné dušené

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava náplně: žemle namočené v mléce přidáme k namletému masu, vymačkáme, přidáme žloutky, nasekanou petrželovou nať a směs řádně promícháme.
  • 2
    Příprava okurek: okurky oloupeme, rozkrojíme podélně, odstraníme semena, půlky okurek osolíme a naplníme nádivkou. Vložíme do zapékací mísy na rozehřáté máslo, podlijeme, přikryjeme a dusíme téměř do měkka. Poté je odkryjeme a trochu opečeme.
  • 3
    Podáváme jako předkrm anebo s brambory a salátem jako hlavní jídlo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.