Okurky plněné šunkovou pomazánkou
20 min.
Ingredience
- 2kusyOkurka salátová
- 50gramůSalát ledový
- 30gramůPetržel kudrnka
- 100gramůOlivy zelené
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- Šunková pomazánka
- 200gramůŠunka parmská
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceKřen
- 1špetkaSůl
- 1kusPaprika červená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme šunkovou pomazánku: Na strojku na maso pomeleme šunku spolu s červenou paprikou do misky. Přidáme změklé máslo, křen, podle chuti osolíme a vše dohromady vyšleháme do pěny. Připravenou pomazánkou naplníme cukrářský sáček a zatím dáme do lednice.
- 2Omyté okurky osušíme, nakrájíme na 5 cm dlouhé špalíčky, které ještě po délce překrojíme na půlky. Spodní část nožem trochu srovnáme, aby nám okurky pevně ležely na talíři. Z vrchní části okurky seřízneme úplně tenký plátek, který však na konci necháme pevný. Nekrájíme až do konce. Ukrojený plátek okurky na konci ohneme a připevníme ho párátkem, na který napíchneme olivu a malý kousek sýru eidam. Měkkou část středu okurky opatrně lžičkou vydlabeme a naplníme ho připravenou pomazánkou z lednice.
- 3Talíře ozdobíme listy ledového salátu, naaranžujeme připravené a naplněné okurky, které ozdobíme kousky petrželky a hotový předkrm servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.