Okurky plněné tuňákovým salátem
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůKukuřice
- 15gramůKopr čerstvý
- 2kusyOkurka salátová
- 400gramůTuňák v oleji
- 120gramůJogurt nízkotučný
- 1kusPaprika zelená
- 30gramůŘeřicha
- 2kusyRajčata
- 2kusyChilli paprička
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 25mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
24 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme semínka. Nakrájíme na 10-15 cm dlouhé kousky, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nasekaným koprem. Rajčata vydlabeme a dužninu nakrájíme na kostičky. Tuňáka smícháme s jogurtem, protlakem, konzervovanou kukuřicí, paprikou nakrájenou na malé kostičky, nadrobno nakrájenou cibulí a rajčaty. Okořeníme solí, pepřem, chilli papričkou a řeřichou.
- 2Okurky vložíme na velký podnos a naplníme tuňákovou směsí. Posypeme řeřichou a případně pokapeme olivovým olejem. Ozdobíme tenkými kolečky cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.