Okurky s bulgurem po sečuánsku
35 min.
Ingredience
- 1kusCibulka jarní
- 2kusyOkurka salátová
- 150gramůBulgur
- 1špetkaPepř sečuánský
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžíceOlej chilli
- 4lžíceOlej sezamový
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Okurky omyjeme, podélně rozpůlíme, odstraníme semena a šikmo je nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek a zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na jemné kostičky.
- 2Ve woku rozpálíme olej a zeleninu za stálého míchání 6-7min orestujeme. Poté přidáme cukr, sójovou omáčku, sečuánské koření a chilli olej. Zvolna vaříme 6-8min.
- 3Mezitím připravíme bulgur podle návodu na obalu. Uvařený bulgur zlehka vmícháme do směsi v pánvi.
- 4Pokrm rozdělíme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 11. 9. 2017
Okurky s bulgurem po sečuánsku
To zní dobře