Okurky s houbovou náplní
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůOkurka salátová
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 150gramůZakysaná smetana
- 250gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Okurky oloupeme a nakrájíme na 8 špalíčků. Vždy na jedné straně špalíček vydlabeme, okurky povaříme 10 minut ve vývaru. Scedíme a necháme okapat.
- 2Očištěné žampiony nakrájíme na kostky. Oloupanou, posekanou cibuli osmahneme na másle. Vydlabanou dužinu okurek rozmixujeme, přidáme smetanu, polovinu rozsekaných bylinek a uvedeme do varu. Potom směs nalijeme do zapékací mísy.
- 3Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a krájíme na kostky. Smícháme je se žampiony a cibulí, nádivku osolíme, opepříme.
- 4Připravené špalíčky naplníme nádivkou, urovnáme do zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě zapékáme 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.