Olejové tvarohové těsto
20 min.

Ingredience
- 100gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 4lžíceOlej rostlinný
- 80gramůCukr krupice
- 2lžičkyCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
66 mg
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh smícháme s vejcem, olejem, cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k tvarohové směsi.
- 2Vše rychle zpracujeme na těsto. Dle konzistence tvarohu můžeme přidat mouku.
- 3Hotové těsto rozdělíme na 4 díly a v mikroténových sáčcích zmrazíme. Takto uložené vydrží v mrazáku až 3 měsíce.
- 4Před zpracováním necháme těsto 4-5 hodin v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.